Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Přiměřeně velký pekáček vyložíme alobalem tak, abychom mohli po naplnění celý obsah fólií uzavřít. Vystlaný pekáček na dně vyložíme plátky másla, pak dáme vrstvu nakrájených brambor, dále vsypeme osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah Moravanky i se šťávou (větší kousky pokrájíme) a dosypeme zbylé brambory.
Navrch dáme ještě pár plátků másla, alobal dobře uzavřeme a dáme do předehřáté trouby. Po 20 až 25 minutách zkontrolujeme, zda už jsou brambory měkké. Je-li tomu tak, dopékáme obsah pekáčku už odkrytý. Když začnou brambory růžovět, zalijeme směs šlehačkou, opatrně (abychom neporušili alobal) promícháme a necháme ještě 5 až 7 minut dopéct.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka