Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním vody, octa a koření. Maso s celerem necháme 24 hodin odležet.
Na rozpuštěné slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso i s celerem. Po osmažení masa zalijeme trochou marinády, podlijeme vývarem z masoxu a vínem. Zvolna dusíme v papinově hrnci asi půl hodiny.
Nastrouháme do omáčky zbytek celeru, přidáme zakysanou smetanu a ještě dusíme asi půl hodiny.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka