Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním vody, octa a koření. Maso s celerem necháme 24 hodin odležet.
Na rozpuštěné slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso i s celerem. Po osmažení masa zalijeme trochou marinády, podlijeme vývarem z masoxu a vínem. Zvolna dusíme v papinově hrnci asi půl hodiny.
Nastrouháme do omáčky zbytek celeru, přidáme zakysanou smetanu a ještě dusíme asi půl hodiny.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka