g
čerstvé houby
- lesní, očištěné, pokrájené, povařené, scezené
2
ks
bobkový list
10
ks
nové koření
- kuličky
2
hrst
sušené houby
50
g
kořen petržele
vepřový vývar
nebo z kostky bujonu
1
lžíce
olej
600
g
hovězí kližka
nebo zadní
1
lžíce
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat pokrájenou zeleninu - stačí mražená pod svíčkovou cca 100 g, poté ještě protlak/kečup, přidáme nové koření, bobkový list, čerstvé nebo sušené houby, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
Občas zamícháme a dle potřeby podléváme vývarem/vodou. Nakonec z omáčky vyndáme koření.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage