g
čerstvé houby
- lesní, očištěné, pokrájené, povařené, scezené
2
ks
bobkový list
10
ks
nové koření
- kuličky
2
hrst
sušené houby
50
g
kořen petržele
vepřový vývar
nebo z kostky bujonu
1
lžíce
olej
600
g
hovězí kližka
nebo zadní
1
lžíce
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat pokrájenou zeleninu - stačí mražená pod svíčkovou cca 100 g, poté ještě protlak/kečup, přidáme nové koření, bobkový list, čerstvé nebo sušené houby, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
Občas zamícháme a dle potřeby podléváme vývarem/vodou. Nakonec z omáčky vyndáme koření.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami