g
čerstvé houby
- lesní, očištěné, pokrájené, povařené, scezené
2
ks
bobkový list
10
ks
nové koření
- kuličky
2
hrst
sušené houby
50
g
kořen petržele
vepřový vývar
nebo z kostky bujonu
1
lžíce
olej
600
g
hovězí kližka
nebo zadní
1
lžíce
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat pokrájenou zeleninu - stačí mražená pod svíčkovou cca 100 g, poté ještě protlak/kečup, přidáme nové koření, bobkový list, čerstvé nebo sušené houby, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
Občas zamícháme a dle potřeby podléváme vývarem/vodou. Nakonec z omáčky vyndáme koření.
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem