g
čerstvé houby
- lesní, očištěné, pokrájené, povařené, scezené
2
ks
bobkový list
10
ks
nové koření
- kuličky
2
hrst
sušené houby
50
g
kořen petržele
vepřový vývar
nebo z kostky bujonu
1
lžíce
olej
600
g
hovězí kližka
nebo zadní
1
lžíce
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat pokrájenou zeleninu - stačí mražená pod svíčkovou cca 100 g, poté ještě protlak/kečup, přidáme nové koření, bobkový list, čerstvé nebo sušené houby, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
Občas zamícháme a dle potřeby podléváme vývarem/vodou. Nakonec z omáčky vyndáme koření.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem