Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zpěníme ji na oleji, zaprášíme červenou paprikou a vsypeme kostky hovězího. Rychle promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby se nám paprika nepřipálila. Dusíme téměř doměkka.
Mezitím si oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na tenčí kolečka. Mrkev přidáme k masu, opět podle potřeby podlijeme a znovu dusíme, dokud není vše měkké. Zahustíme hotovou jíškou a ještě krátce povaříme.
Hovězí maso na mrkvi podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena