Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zpěníme ji na oleji, zaprášíme červenou paprikou a vsypeme kostky hovězího. Rychle promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby se nám paprika nepřipálila. Dusíme téměř doměkka.
Mezitím si oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na tenčí kolečka. Mrkev přidáme k masu, opět podle potřeby podlijeme a znovu dusíme, dokud není vše měkké. Zahustíme hotovou jíškou a ještě krátce povaříme.
Hovězí maso na mrkvi podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit,…
více o Lenčina skvělá rajská omáčka