Hovězí na mrkvi

3.52

hodnoceno: 23
Příprava: 90 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • červená paprika
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí maso
    • jíška
    • vepřový vývar
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zpěníme ji na oleji, zaprášíme červenou paprikou a vsypeme kostky hovězího. Rychle promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby se nám paprika nepřipálila. Dusíme téměř doměkka.
  • Mezitím si oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na tenčí kolečka. Mrkev přidáme k masu, opět podle potřeby podlijeme a znovu dusíme, dokud není vše měkké. Zahustíme hotovou jíškou a ještě krátce povaříme.
  • Hovězí maso na mrkvi podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: