Hovězí maso nakrájíme na nudličky. V tlakovém hrnci osmahneme na másle nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme, dokud nepustí šťávu. Osolíme, opepříme a zalijeme teplou vodou, v které jsme rozmíchali kostku bujonu. Stačí tolik vody, aby bylo maso zakryté. Přidáme konzervu hrášku i s nálevem a rajský protlak. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme doměkka cca 25–30 minut. Přelijeme do hrnce a dochutíme. V případě nutnosti lehce zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaným v trošce studené vody.
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a…
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky