Hovězí maso nakrájíme na nudličky. V tlakovém hrnci osmahneme na másle nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme, dokud nepustí šťávu. Osolíme, opepříme a zalijeme teplou vodou, v které jsme rozmíchali kostku bujonu. Stačí tolik vody, aby bylo maso zakryté. Přidáme konzervu hrášku i s nálevem a rajský protlak. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme doměkka cca 25–30 minut. Přelijeme do hrnce a dochutíme. V případě nutnosti lehce zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaným v trošce studené vody.
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a…
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem