Hovězí maso nakrájíme na nudličky. V tlakovém hrnci osmahneme na másle nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme, dokud nepustí šťávu. Osolíme, opepříme a zalijeme teplou vodou, v které jsme rozmíchali kostku bujonu. Stačí tolik vody, aby bylo maso zakryté. Přidáme konzervu hrášku i s nálevem a rajský protlak. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme doměkka cca 25–30 minut. Přelijeme do hrnce a dochutíme. V případě nutnosti lehce zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaným v trošce studené vody.
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a…
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha