Hovězí maso nakrájíme na nudličky. V tlakovém hrnci osmahneme na másle nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme, dokud nepustí šťávu. Osolíme, opepříme a zalijeme teplou vodou, v které jsme rozmíchali kostku bujonu. Stačí tolik vody, aby bylo maso zakryté. Přidáme konzervu hrášku i s nálevem a rajský protlak. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme doměkka cca 25–30 minut. Přelijeme do hrnce a dochutíme. V případě nutnosti lehce zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaným v trošce studené vody.
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a…
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Cuketu nakrájíme na kolečka, silná asi 0,5 cm. Půl množství cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme…
více o Zapečená cuketa se šunkou