Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory
4
hodnoceno: 5
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
2
ks
cibule
brambory
sůl
2
lžíce
hladká mouka
pepř mletý
smetana
nebo mléko do brambor
jarní cibulka
1,5
kg
hovězí maso
3
dl
červené víno
3
dl
vývar
i z kostky, 3–3,5 dl
3
lžíce
brusinky
konzervované, 3–4 lžíce
1
špetka
koření
na roštěnky
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Koření vetřeme do masa. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Mělo by lehce zhnědnout. Přesuneme na talíř a asi 5 minut opékáme nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, přilijeme víno, vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme, dokud nezměkne. Mělo by to trvat asi hodinu a kousek. Poté zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, vyjmeme ho z omáčky opět na talíř a omáčku rozmixujeme. Opět maso vrátíme, přidáme brusinky, případně dochutíme a povaříme ještě asi 5 minut. Připravíme si brambory. Oloupeme, nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody na 20 minut. Poté vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přidáme pepř, případně sůl, přilijeme vlažnou smetanu či mléko, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme.
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem…
více o Kachna na víně s perníkem
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka