Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory

4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • brambory
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • smetana nebo mléko do brambor
    • jarní cibulka
    • 1,5
      kg hovězí maso
    • 3
      dl červené víno
    • 3
      dl vývar i z kostky, 3–3,5 dl
    • 3
      lžíce brusinky konzervované, 3–4 lžíce
    • 1
      špetka koření na roštěnky

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Koření vetřeme do masa. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Mělo by lehce zhnědnout. Přesuneme na talíř a asi 5 minut opékáme nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, přilijeme víno, vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme, dokud nezměkne. Mělo by to trvat asi hodinu a kousek. Poté zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, vyjmeme ho z omáčky opět na talíř a omáčku rozmixujeme. Opět maso vrátíme, přidáme brusinky, případně dochutíme a povaříme ještě asi 5 minut. Připravíme si brambory. Oloupeme, nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody na 20 minut. Poté vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přidáme pepř, případně sůl, přilijeme vlažnou smetanu či mléko, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: