Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plamínku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a zeleninu. Měkké maso a zeleninu vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vývar přecedíme, uvedeme do varu, ochutíme masoxem, přidáme maso, zeleninu a necháme přejít varem. Polévku posypeme drobně nasekanou petrželkou a podáváme.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy