V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky. K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. K masu přidáme česnek, rajčata a bobkový list.
Harissu smícháme s protlakem a 2 dl vody a nalijeme do hrnce. Osolíme a vše povaříme na mírném ohni asi hodinu pod pokličkou.
Lůžka artyčoků rozpůlíme a spolu s hráškem přidáme do hrnce. Dusíme další půlhodinu.
Hotové ragú dochutíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem