V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky. K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. K masu přidáme česnek, rajčata a bobkový list.
Harissu smícháme s protlakem a 2 dl vody a nalijeme do hrnce. Osolíme a vše povaříme na mírném ohni asi hodinu pod pokličkou.
Lůžka artyčoků rozpůlíme a spolu s hráškem přidáme do hrnce. Dusíme další půlhodinu.
Hotové ragú dochutíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami