V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky. K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. K masu přidáme česnek, rajčata a bobkový list.
Harissu smícháme s protlakem a 2 dl vody a nalijeme do hrnce. Osolíme a vše povaříme na mírném ohni asi hodinu pod pokličkou.
Lůžka artyčoků rozpůlíme a spolu s hráškem přidáme do hrnce. Dusíme další půlhodinu.
Hotové ragú dochutíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu