Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme za občasného míchání dozlatova. Pak přidáme hořčici, na nudličky pokrájenou hlívu a ještě vše krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí. Je-li třeba, podlijeme a občas promícháme. Nakonec zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody a provaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou