Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme za občasného míchání dozlatova. Pak přidáme hořčici, na nudličky pokrájenou hlívu a ještě vše krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí. Je-li třeba, podlijeme a občas promícháme. Nakonec zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody a provaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou