Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme za občasného míchání dozlatova. Pak přidáme hořčici, na nudličky pokrájenou hlívu a ještě vše krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí. Je-li třeba, podlijeme a občas promícháme. Nakonec zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody a provaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné