Hovězí s hlívou na hořčici

2.86

hodnoceno: 14
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • hladká mouka na zahuštění
    • pepř mletý
    • 250
      g hlíva ústřičná
    • 600
      g hovězí maso kližka nebo kýta
    • 500
      ml vývar dle potřeby
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  • Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme za občasného míchání dozlatova. Pak přidáme hořčici, na nudličky pokrájenou hlívu a ještě vše krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí. Je-li třeba, podlijeme a občas promícháme. Nakonec zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody a provaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
  • Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: