Hovězí vývar

2

hodnoceno: 5
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • 200
      g hovězí maso
    • 4
      ks nové koření
    • 20
      ks pepř celý
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 4
      ks morková kost

Postup přípravy receptu

  • V troubě opečte hovězí kosti při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. V hrnci orestujte do tmava rozpůlenou cibuli a zalijte ji studenou vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, nové koření, sůl a opečené kosti. Přidejte maso, polévku pozvolna přiveďte k varu a poté ji už jen tzv. „táhněte“ na mírném ohni.
  • V průběhu vaření z povrchu odstraňujte kal a pěnu. Po uvaření vyjměte maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přeceďte. Zeleninu a maso nakrájejte a vložte zpátky do polévky. Doplňte zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: