V troubě opečte hovězí kosti při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. V hrnci orestujte do tmava rozpůlenou cibuli a zalijte ji studenou vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, nové koření, sůl a opečené kosti. Přidejte maso, polévku pozvolna přiveďte k varu a poté ji už jen tzv. „táhněte“ na mírném ohni.
V průběhu vaření z povrchu odstraňujte kal a pěnu. Po uvaření vyjměte maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přeceďte. Zeleninu a maso nakrájejte a vložte zpátky do polévky. Doplňte zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové