V troubě opečte hovězí kosti při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. V hrnci orestujte do tmava rozpůlenou cibuli a zalijte ji studenou vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, nové koření, sůl a opečené kosti. Přidejte maso, polévku pozvolna přiveďte k varu a poté ji už jen tzv. „táhněte“ na mírném ohni.
V průběhu vaření z povrchu odstraňujte kal a pěnu. Po uvaření vyjměte maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přeceďte. Zeleninu a maso nakrájejte a vložte zpátky do polévky. Doplňte zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami