V troubě opečte hovězí kosti při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. V hrnci orestujte do tmava rozpůlenou cibuli a zalijte ji studenou vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, nové koření, sůl a opečené kosti. Přidejte maso, polévku pozvolna přiveďte k varu a poté ji už jen tzv. „táhněte“ na mírném ohni.
V průběhu vaření z povrchu odstraňujte kal a pěnu. Po uvaření vyjměte maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přeceďte. Zeleninu a maso nakrájejte a vložte zpátky do polévky. Doplňte zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě