V troubě opečte hovězí kosti při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. V hrnci orestujte do tmava rozpůlenou cibuli a zalijte ji studenou vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, nové koření, sůl a opečené kosti. Přidejte maso, polévku pozvolna přiveďte k varu a poté ji už jen tzv. „táhněte“ na mírném ohni.
V průběhu vaření z povrchu odstraňujte kal a pěnu. Po uvaření vyjměte maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přeceďte. Zeleninu a maso nakrájejte a vložte zpátky do polévky. Doplňte zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami