Hraběnčiny řezy – strouhané

3.43

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • vlašské ořechy
    • 250
      g hera
    • 10
      ks jablka
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Hladkou mouku prosejeme, přidáme žloutky, Heru, cukr moučka a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva kusy 2/3 a 1/3, vše dáme do mikroténového sáčku do mrazáku. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vanilkový cukr smícháme se skořicí. Bílky ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Formu (hluboký plech z trouby) vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečicím papírem. Na dno nastrouháme větší kus (2/3) těsta z mrazáku, mírně uplácáme, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, případně přidáme nasekané vlašské ořechy. Dále navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a pěkně uhladíme. Nakonec rovnoměrně nastrouháme menší kus (1/3) těsta z mrazáku (to už neuplácáváme, aby zůstal efekt pěkných hoblinek).
  • Těsto i jablka strouháme na hrubém struhadle. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 30–40 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: