Hladkou mouku prosejeme, přidáme žloutky, Heru, cukr moučka a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva kusy 2/3 a 1/3, vše dáme do mikroténového sáčku do mrazáku. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vanilkový cukr smícháme se skořicí. Bílky ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Formu (hluboký plech z trouby) vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečicím papírem. Na dno nastrouháme větší kus (2/3) těsta z mrazáku, mírně uplácáme, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, případně přidáme nasekané vlašské ořechy. Dále navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a pěkně uhladíme. Nakonec rovnoměrně nastrouháme menší kus (1/3) těsta z mrazáku (to už neuplácáváme, aby zůstal efekt pěkných hoblinek).
Těsto i jablka strouháme na hrubém struhadle. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 30–40 minut.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou