Hrachová, čočková, fazolová polévka se slaninou

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 250
      g hrách čočka nebo fazole
    • 2
      lžička majoránka 1–2
    • 250
      g slanina
    • 100
      ml smetana
    • zeleninový vývar nebo kostka
    • 3
      lžíce kořenová zelenina hrubě nastrouhaná
    • krutony na posypání polévky
    • 3
      lžíce olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  • Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo prolisujeme přes cedník (část můžeme nechat do polévky v celku).
  • Na tuku si orestujeme pokrájenou slaninu (případně i zeleninu), kterou pak zaprášíme moukou, ještě chvilku orestujeme, zalijeme vývarem, dobře promícháme, provaříme, přidáme mleté luštěniny (případně i celé), prolisovaný česnek, majoránku, dochutíme solí a zjemníme smetanou.
  • Hotovou polévku na talířích posypeme osmaženými kousky rohlíku (chleba) na másle.
  • Výborný je i vývar z uzeného masa, smetanu můžeme vynechat.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: