Hrách si den předem namočíme a ve stejné vodě jej druhý den uvaříme doměkka, popřípadě rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme. Dosypeme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme projít varem. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem nebo masoxem.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem