Hrách si den předem namočíme a ve stejné vodě jej druhý den uvaříme doměkka, popřípadě rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme. Dosypeme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme projít varem. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem nebo masoxem.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme i vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami