Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vsypeme hrášek, provaříme 10 minut. Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla. Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a procedíme přes hustý cedník. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč