Hráškové pyré s mátou

1.67

hodnoceno: 6
Příprava: 5 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • 400
      g hrášek může být mražený
    • 8
      ks máta + pár snítek na ozdobu

Postup přípravy receptu

  • Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Na talíři pyré ještě ozdobte snítkami máty.
  • TIP: Přestože je příprava pyré blesková záležitost, klidně ho přichystejte den předem a přikryté uchovejte v lednici. Před podáváním už stačí pyré jen šetrně, pozvolna prohřát a ozdobit mátou.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: