Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Na talíři pyré ještě ozdobte snítkami máty.
TIP: Přestože je příprava pyré blesková záležitost, klidně ho přichystejte den předem a přikryté uchovejte v lednici. Před podáváním už stačí pyré jen šetrně, pozvolna prohřát a ozdobit mátou.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce…
více o Lehký brokolicový salát