Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Na talíři pyré ještě ozdobte snítkami máty.
TIP: Přestože je příprava pyré blesková záležitost, klidně ho přichystejte den předem a přikryté uchovejte v lednici. Před podáváním už stačí pyré jen šetrně, pozvolna prohřát a ozdobit mátou.
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka