Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Na talíři pyré ještě ozdobte snítkami máty.
TIP: Přestože je příprava pyré blesková záležitost, klidně ho přichystejte den předem a přikryté uchovejte v lednici. Před podáváním už stačí pyré jen šetrně, pozvolna prohřát a ozdobit mátou.
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky