
3
Vše v míse spojíme v hmotu. Z hmoty na hříbečky oddělíme asi 1/4, ke které přidáme 2–3 lžíce kakaa, aby se to obarvilo… více o Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Jemně namleté mandle smícháme spolu s moučkovým cukrem a s bílky. Propracujeme těsto. Potom těsto rozdělíme na tři… více o Hříbky
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u… více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Blížící se léto je obdobím zavařování a nakládání, které svědčí nejenom sezónní zelenině, ale… Celý článek
Bublanina je letní klasika a pro většinu z nás i sladká připomínka dětství a prázdnin. Skvělá… Celý článek
Někomu slupka nevadí, někdo naopak potřebuje všechno oloupat. Pravda je, že některé slupky,… Celý článek
Dezerty s tvarohem patří mezi ty nejoblíbenější ze všech. Milují je děti i dospělí a je… Celý článek
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme… více o Hovězí na celeru
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a… více o Rumové koblihy
Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte,… více o Vyskočky
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.… více o Zapečený bramborák se zelím
Hotové plundrové těsto (lze koupit v prodejnách Albert) rozbalíme a na šířku rozřízneme na dvě poloviny. Každou… více o Rychlí šneci z plundrového těsta
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme tvaroh, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme váleček,… více o Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Ze všech ingrediencí mimo masa, cibule a piva umícháme kašičku, kterou potřeme osolené plátky masa(neklepeme, jen po… více o Náchodská krkovička
Oloupanou okurku nastrouháme, posolíme a necháme okapat. Přidáme rozdrcený stroužek česneku, lžíci olivového oleje a… více o Tzatziki (od Daniely)
Nejprve si vymažeme a vysypeme formu sádlem a strouhankou a zapneme troubu (horkovzdušná na 160°C, bez horkovzduchu na… více o Bábovka dvou barev jako od maminky
Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. (Aby nám opravdu vyběhl je lepší ho posypat trochu cukrem.) Do… více o Těsto na domácí pizzu
Bezinkové květy, čisté a v plném květu natrháme, pokud možno neoplachujeme, dáme do hrnce, přilijeme litr vody, přidáme… více o Bezinkový med
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme… více o Utopenci podle Gejzy