Jemně namleté mandle smícháme spolu s moučkovým cukrem a s bílky. Propracujeme těsto. Potom těsto rozdělíme na tři třetiny. Dvě třetiny dáme na stranu a do třetí dáme nastrouhanou čokoládu nebo kakao. Z bílého těsta tvarujeme válečky, které nám budou sloužit jako nožičky hříbků. Z tmavého tvoříme hlavičky. Spojíme a hlavičku ještě obalíme v kakau (ale nemusíme). Dáme uležet do lednice.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami