Jemně namleté mandle smícháme spolu s moučkovým cukrem a s bílky. Propracujeme těsto. Potom těsto rozdělíme na tři třetiny. Dvě třetiny dáme na stranu a do třetí dáme nastrouhanou čokoládu nebo kakao. Z bílého těsta tvarujeme válečky, které nám budou sloužit jako nožičky hříbků. Z tmavého tvoříme hlavičky. Spojíme a hlavičku ještě obalíme v kakau (ale nemusíme). Dáme uležet do lednice.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu