čokoládové hoblinky
nebo strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme čokoládový krém. Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní máslo a na kousky rozlámanou čokoládu (nevaříme!). Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním posypeme koláč kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč