čokoládové hoblinky
nebo strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme čokoládový krém. Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní máslo a na kousky rozlámanou čokoládu (nevaříme!). Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním posypeme koláč kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky