Hříšný čokoládový koláč

3.25

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 210
      g máslo 150 g na korpus,60 g na krém
    • 1
      špetka sůl
    • 240
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 350
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g hořká čokoláda
    • kakao na posypání
    • čokoládové hoblinky nebo strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • Připravíme čokoládový krém. Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní máslo a na kousky rozlámanou čokoládu (nevaříme!). Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním posypeme koláč kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: