čokoládové hoblinky
nebo strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme čokoládový krém. Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní máslo a na kousky rozlámanou čokoládu (nevaříme!). Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním posypeme koláč kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka