čokoládové hoblinky
nebo strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme čokoládový krém. Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní máslo a na kousky rozlámanou čokoládu (nevaříme!). Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním posypeme koláč kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví