Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek, kakao a tuhý sníh. Pečeme na 180 °C. Vychladlý piškot namažeme tence zavařeninou. Všechny ingredience na krém nalijeme do vyšší nádoby s víkem a uzavřeme. Dóza by měla být naplněná asi do poloviny. Dózou řádně třeseme, až krém ztuhne. Krém namažeme na piškot a ozdobíme hoblinkami čokolády.
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka