Všechny přísady v míse promícháme, pekáč s vyššším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem. Do pekáče nalijeme těsto a pečeme při 170 °C asi 1/2 hodiny.
Po upečení necháme vychladnout. Vychladlé naplocho rozkrojíme namažeme zavařeninou, opět spojíme a na povrchu a po stranách potřeme libovolnou polevou (čokoládovou, citrónovou apod..). Po zaschnutí krájíme na řezy.
Poznámka: Měříme na čtvrtlitrové hrnky. Na dohotovení zavařenina a libovolná poleva Obměna: místo skořice můžeme dát 2 lžičky perníkového koření (ne prášku do perníku, ale směsi perníkového koření)
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč