Ve vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry najemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a důkladně promícháme s játry. Dochutíme mletou červenou paprikou, pepřem, solí a přidáme sekanou nať (nať můžeme i umlít s játry).
4 hrnky vymažeme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Hrnky vložíme do vodní lázně a zakryté pomalu vaříme asi 30 minut. Paštiku vyklopíme a podáváme se zeleninou a bramborovou kaší.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka